رئيس فرهنگستان علوم اسلامي قم گفت: امتحان کننده خداي خالق، امتحان شونده وجود مقدس صديقه کبري(س)، قبل از اينکه ثوب بشر بپوشند و در لباس بشر خلق شوند، اما موضوع امتحان چه بوده است؟!
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
فارس، آيتالله سيدمحمدمهدي ميرباقري رئيس فرهنگستان علوم اسلامي درباره ويژگيهاي خاص حضرت فاطمه زهرا(س) و شرايط درک مقام الهي حضرت(س) گفت: در تفسير فرات صفحه 581 در ذيل تفسير سوره «قدر» آمده است که امام صادق(ع) درباره رابطه شب قدر و حضرت زهرا(س) ميفرمايد: اگر کسي به معرفت ايشان برسد، به درک شب قدر رسيده است. «فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد أدرک ليلة القدر» و بعد ادامه ميدهند: «و إنما سميت فاطمة لأن الخلق فطموا عن معرفتها» خداي متعال ايشان را فاطمه ناميده است، به خاطر اينکه مخلوقات از معرفت او مفطوم هستند.
*امتحاني که از حضرت فاطمه(س) قبل از دنيا گرفته شد
وي با اشاره به اينکه نام فاطمه يک لفظ نيست، افزود: اسامي که براي معصومين است، ظرف حقيقت وجودشان است و خود اين اسم حقيقت وجودشان را منعکس ميکند، لذا فاطمه يک لفظ نيست، بلکه معنايي دارد، بنابراين براي همين يک نام، اسرار مهمي در روايات بيان شده است.
ميرباقري با بيان اينکه حضرت فاطمه(س) قبل از ورود به عالم دنيا مورد امتحان الهي قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در تهذيب مرحوم شيخ طوسي زيارتي خطاب به وجود مقدس زهراي اطهر(س) نقل شده که «يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَک»، حضرت(س)، آن وجود مقدسي است که خداي متعال قبل از خلقت ايشان را مورد امتحان قرار داده است.
وي ادامه داد: امتحان کننده خداي خالق، امتحان شونده وجود مقدس صديقه کبري(س)، قبل از اينکه ثوب بشر بپوشند و در لباس بشر خلق شوند، اما موضوع امتحان چه بوده است؟ حدسم اين است که غير از اينکه موضوع مسأله عبوديت و توحيد باشد، همه امتحانات به عهد بندگي برميگردد، ما غير از اين امتحان چيزي نداريم، همه امتحان تفصيل توحيد است، يعني ما همه امتحانهايي که ميدهيم، امتحان به توحيد است.
*مسئوليتي که حضرت زهرا(س) قبول کرد
اين کارشناس ديني با تأکيد بر اينکه اولياء و انبيا يک امتحان ديگر در وادي توحيد دادند، اظهار داشت: غير از اينکه خودشان در مقام عبوديت تام هستند، با خدا يک عهدي بستند که بار هدايت ديگران و رساندنشان را به وادي توحيد هم بکشند و حجاب از حقيقت معنويت و توحيد را در اين عالم بردارند، عهد نشر بندگي، بسط بندگي، اقامه توحيد و رساندن ديگران به وادي توحيد را که يک عهد ديگري است و خيلي هم سنگين است.
وي افزود: تلقي حقير اين است که اين امتحاني که از حضرت زهرا(س) گرفته شده، يک چهرهاش همين امتحان هدايت و شفاعت است، حضرت ميخواستند واسطه تنزل حقيقت، معنويت و توحيد در عالم ما شوند و موانع و حجاب را از حقيقت توحيد و نبوت و ولايت، حجاب شرک و کفر و استکبار را بردارند و مردم را به حقيقت ولايت، به حقيقت نبوت راهبري کنند.
رئيس فرهنگستان علوم اسلامي قم بيان داشت: از حضرت زهرا(س) حجاب برداشته شده، اين معناي متوسط اين عبارت است؛ «وَ أَرْخَيْتَ دُونَهَا حِجَابَ النُّبُوَّة» حجاب نبوت از ايشان برداشته شده است، حقيقت نبوت! ايشان دستشان به اين حقيقت نبوت ميرسد، به آن سر ميرسد، بنابراين حضرت(س) مشکات انوار الهي و قلب نبي اکرم(ص) هستند.
وي ادامه داد: کسي که اين مقام را دارد، عهد با خدا هم بسته که با تحمل خودش، با صبر و رياضت خودش، موحدان را به حقيقت وادي توحيد، به حقيقت وادي نبوت و ولايت برساند، بعد در اين عالم که حضرت(س) آمدند به اين عهد عمل کردند، پس اطلاعاتي که حضرت داشتند جزء اعظم اطلاعات عالم است که يک نمونهاش مصيبت حضرت سيد الشهدا(ع) است که عهدش را خداي متعال از حضرت زهرا گرفته و حضرت هم قاعدتاً سر اين مسأله پايداري کردند.
ميرباقري با اشاره به اينکه حضرت زهرا مدار حق و باطل در عالم هستند، ابراز داشت: ما بايد دنبال حضرت زهرا(س) حرکت کنيم. تصديق يعني اين؛ يعني هر کجا حضرت(س) ايستاد بايستي و شک هم نکني، ديد خداي متعال ايشان را تراز کرده است. نبي اکرم(ص) ايشان را تراز قرار داده است، جملاتي که راجع به ايشان گفتند، جملات عجيبي است. اقداماتي که داشتند، حضرت(س) وقتي مسافرت ميرفتند، آخرين خانهاي که خداحافظي ميکردند، خانه فاطمه زهرا(س) بود، اولين خانهاي که براي احوالپرسي ميآمدند، خانه ايشان بود.
وي افزود: در باب حضرت زهرا(س) مکرر فرمودند: «فداها ابوها»، پيامبري اين سخن را ميگويد که «وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوى» است، در احوالات حضرت(ص) نوشتند، وقتي فاطمه زهرا(س) وارد ميشدند، به استقبال فاطمه ميآمدند، ايشان را سر جاي خودشان مينشاندند. گاهي نقل است خم ميشدند و دست ايشان را ميبوسيدند.
انتهاي پيام/ک